sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Vegaaninen mango-marenkikakku

Heippa. Toivottavasti kaikilla on ollut yhtä aurinkoinen ja leppoisa pääsiäinen! Olette ehkä kuulleet vegaanisesta marengista, joka valmistetaan kikherneiden säilykeliemestä. Ajatus kuulostaa hieman ällöttävältä, mutta lopputulos muistuttaa niin paljon perinteistä marenkia, että tällä on huijattu monia. ;-) Pirkka-lehdessä oli mango-marenkikakun ohje, josta inspiroiduin tekemään oman versioni.
Pääsiäinen on varma kevään merkki, joten silloin tarjolle katetaan raikkaita makuja. Tämän kakun täytteeksi päätyi ihanan makea mango ja raikas appelsiini. Resepti on vegaaninen, munaton ja maidoton.
Vegaaninen mango-marenkikakku
(6-8 annosta)

Marenki
1,5 dl kikherneiden säilykelientä
1,5 dl sokeria
1 rivi Pandan tummaa suklaata
Täyte
2 dl (1 prk) Plantin kauravispiä
1 tl vaniljasokeria
1 dl mango-appelsiinituoremehua
½ dl tomusokeria
1 kypsä mango

 Piirrä leivinpaperiin kaksi ympyrää lautasen avulla. Valitse lautanen tai kulho, jonka halkaisija on suunnilleen 16 cm. Käännä leivinpaperi nurinpäin pellille.

Vaahdota kikherneiden säilykeliemi napakaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vaahdottamista, kunnes marenki on kiiltävää ja kuohkeaa. Jaa marenki kahteen ympyrään ja tasoita lusikalla. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai pinnoitetussa kattilassa. Lusikoi suklaata marenkilevyjen päälle ja vedä kiemuroita haarukan tai veitsen avulla.

Paista marenkeja 100 asteessa puolentoista tunnin ajan. Sammuta uuni ja jätä marengit jälkilämpöön. Irrota jäähtyneet marengit varovasti leivinpaperista.

Vaahdota kauravispikerma kuohkeaksi. Sekoita toisessa kulhossa vaniljasokeri, tuoremehu ja tomusokeri. Yhdistä seos vaahtoon ja jatka vaahdottamista hetki. Kuori ja kuutioi mango. Levitä  marenkilevyn päälle täyte ja mangokuutiot. Nosta toinen marenkilevy kanneksi. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti