tiistai 11. heinäkuuta 2017

Vegaaninen tomaatti-mozzarellapizza

Heippa! Tämä pizza sai innostuksensa Verys Chicca -merkkisestä riisimozzarellasta, joka on ollut meillä kovassa käytössä muutaman viikon ajan. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, vaikka pötköllä hintaa onkin. Mozzarellapizza on klassikko, joka ei kaipaa päälleen kuin muutaman raaka-aineen. Lopputulos viimeistellään tuoreella oreganolla, jota saa tähän aikaan vuodesta edullisesti kaupasta (tai omasta puutarhasta). ;-)
 Vegaaninen Härkispitsa
(2 pizzaa)
 
Pohja
2 dl vettä
25 g hiivaa
½ tl suolaa
3- 3½ dl vehnäjauhoj
3 rkl öljyä
Täyte
2 prk (390 g) tomaattimurskaa, valkosipuli
1-2 pkt riisimozzarellaa, Verys Chicca classic
3 tomaattia
ripaus mustapippuria ja suolaa
tuoretta oreganoa
 
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot desi kerrallaan. Alusta lopuksi joukkoon öljy, ja anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. 
 
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli leivinpaperin päällä ohuiksi, pellin kokoisiksi pohjiksi. Nosta pohjat pellille ja kohota peitettynä 15-20 min.
 
 Levitä pohjien päälle tomaattimurska. Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Ripottele päälle mausteita maun mukaan, mutta lisää oregano vasta paistamisen jälkeen.
 
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
 
Ripottele oreganoa jäähtyneiden pizzojen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti